Forum 100-Pociech Strona Główna Forum 100-Pociech
Forum Buldoga Francuskiego
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Otwarty przez: Narvany
Sob 26 Maj, 2007 19:18
Przedstaw swoją bulwę! ;)
Autor Wiadomość
AHA 
Młodzian

Bulw: 1
Wysłany: Czw 10 Cze, 2010 17:45   

Przedstawiamy się!
BAZYLI z Jaśkowej Doliny ur.09.11.2009
mama STOKROTKA Pro Publico Bono
tato LORD Mali-Box
Rozkoszny urwis,kochana przylepka.

agaira.s 
Młody buldożek

Wysłany: Czw 17 Cze, 2010 23:27   

Witaj Bazyli!Widzę,że uwielbia zabawy w piachu jak nasza Lilu ]:> Radosne pieseczki :rotfl :D Pozdrawiamy!

Violl 

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Pią 18 Cze, 2010 14:29   

agaira.s, piesiulki urocze i życzymy im wszystkim wiele szczęscia i MAX ZDROWIA!!! (przepraszam za krzyk, ale dla większości chyba będzie to zrozumiałe). Tylko zastanawiam się co to za wet:-/ takie rady od weterynarza... to jakaś masakra:-/ Ja też jak kupowałam Marianka to nie mialam pojecia o co kaman:-/ ale jak widziałam ile przez 5 lat swojego zycia sie nacierpial to uchowaj Boze:( teraz gdybym nie zgubiła telefonu do tych osób, od ktorych go kupilam to bym im niezle nawtykala. I uwierz sa tu swiadkowie, ae jak bylam nowa to szukalam panny dla mojego Marianka, kłociłam się itp. Dzis jednak wiem i to dzieki wlasnie forumowiczom z tego forum, ze popelnilabym najwiekszy blad jaki moglabym popelnic. Tylko dla spelnienia swoich marzen o dzieciaczkach Marysia:-/.... Dzis nie dopuszcze żeby Manio mial dzieci. Jesli mialyby cierpiec to co on to ja dziekuje bardzo. Za te kase, za ucieche z maluchow (pewnie na poczatku bo potem choruja) itp.
Nikt tu nie zyczy wam zle. Ale moim zdaniem to byla glupota z waszej strony a juz ze strony weterynarza to brak mi slow:-/

agaira.s 
Młody buldożek

Wysłany: Pon 21 Cze, 2010 23:37   

Witaj Violl i Marianku.Tak to jest jak się opisuje sprawę po krótce.Wet jest ok,to my się radziliśmy bo nie jesteśmy przekonani do sterylki ,więc postanowiliśmy,że będą maluszki.Lilu skończyła 2,5 roku,więc mogła zostać matką.Nie mieliśmy z nią problemów.Zanim znaleźliśmy odpowiedniego pieska (ojca)minął chyba miesiąc i trzeba było do niego pojechać ponad 100km.Dopuściliśmy tylko raz,więc nie mieliśmy pewności,że będą maluszki.Lilu oszczeniła się samodzielnie,bez powikłań, my jej asystowaliśmy.Szczeniaczki nie miały przepukliny,rosły w oczach i stawały się szybko silne i samodzielne(u piesków nie stwierdzono wnętrostwa),radosne i chętne do zabaw.Także nie robiliśmy niczego bezmyślnie,staraliśmy się aby rodzice byli dobrze dobrani,żeby maluszki odziedziczyły dobre geny(oglądaliśmy wiele piesków,zanim podjęliśmy decyzję).Maluszki były odrobaczone i zaszczepione i powiem szczerze,że wychowanie szczeniaczków to ogromne wyzwanie.Pieski mają się dobrze i Lilu także.Pozdrawiam ]:>

Chefrenek 
For A Reason

Pomogła: 16 razy
Wysłany: Wto 22 Cze, 2010 08:28   

agaira.s napisał/a:
Witaj Violl i Marianku.Tak to jest jak się opisuje sprawę po krótce.Wet jest ok,to my się radziliśmy bo nie jesteśmy przekonani do sterylki ,więc postanowiliśmy,że będą maluszki.Lilu skończyła 2,5 roku,więc mogła zostać matką.Nie mieliśmy z nią problemów.Zanim znaleźliśmy odpowiedniego pieska (ojca)minął chyba miesiąc i trzeba było do niego pojechać ponad 100km.Dopuściliśmy tylko raz,więc nie mieliśmy pewności,że będą maluszki.Lilu oszczeniła się samodzielnie,bez powikłań, my jej asystowaliśmy.Szczeniaczki nie miały przepukliny,rosły w oczach i stawały się szybko silne i samodzielne(u piesków nie stwierdzono wnętrostwa),radosne i chętne do zabaw.Także nie robiliśmy niczego bezmyślnie,staraliśmy się aby rodzice byli dobrze dobrani,żeby maluszki odziedziczyły dobre geny(oglądaliśmy wiele piesków,zanim podjęliśmy decyzję).Maluszki były odrobaczone i zaszczepione i powiem szczerze,że wychowanie szczeniaczków to ogromne wyzwanie.Pieski mają się dobrze i Lilu także.Pozdrawiam ]:>

Wybacz ale nie mogłam się opanować. :hahaha:

Hemivertebrae - dr. Jan Grebe

Anesthesia Protocol

Violl 

Wysłany: Wto 22 Cze, 2010 11:24   

agaira.s, przyznam, że Lilu jest śliczna:)
ale nie mogę się zgodzić z jednym - ogólnie Waszą bezmyślnością było rozmnażanie psów nierasowych i tylko tyle.
Uwierz też miałam takie zdanie jak ty, ale powtarzam, moj Manio był okazem zdrowia, zapytaj Chefranka, ale w pewnym momencie zaczęły się schody.... niestety pies sie wycierpiał tyle, że ja nie chce by jego dzieci przechodzily to samo.
ps. przytocze jedno Manio miał dwa śliczne oczęta, teraz nie ma jednego a na drugie ledwie co widzi bo ma zdjętą zaćme, a ma dopiero 5 latek od 12 czerwca.

agaira.s 
Młody buldożek

Wysłany: Wto 22 Cze, 2010 23:58   

Dla kogo jest to bezmyślne dla tego jest.Tak jak pisałam wcześniej,wszystko było planowane starannie,a nie bezmyślnie .Lilu była matką i wygląda na to,że wpłynęło to pozytywnie na jej psychikę.W jej przypadku jest o tyle dobrze,że nie jest malutka,więc nie jest obciążona cechami karzełków(czyli problemy z oddychaniem lub niewydolnością innych organów wewn.)Co do nazwy pies nierasowy to chyba coś nie tak,ja bym to określiła ;bez rodowodu.Wiem,że hodowcy nazywają tak te które nie mają rodowodu.Ostatnio byliśmy na wystawie psów rasowych i ludzie się pytali czy wystawiamy naszą,odpowiedź była prosta że nie bo nie ma rodowodu.A zresztą dla mnie pies to pies,wszystkie są kochane,a określenie kundel jest moim zdaniem obraźliwe.Nawet jak kupujemy pieska po rodowodowych rodzicach nie wiemy czy będzie on w 100% zdrowy,więc wszystko zależy od cech osobniczych.
Pozdrawiamy; ;)

Violl 

Wysłany: Sro 23 Cze, 2010 09:45   

agaira.s, Twoje wypowiedzi są identyczne jak moja świadomość kilka lat temu... Wiesz jak spacerowałam po Władysławowie 2 lata temu to pan "hodowca", jeżdżący na wystawy też pytał czy mój Maryś to w pierwszej trójce na podium bo taki cudny... Ba, mało tego zapytał czy nie chcemy rodowodu dla Marianka bo z tym to nie ma problemu.

Minnie 
Szczeniaczek

Wysłany: Czw 24 Cze, 2010 11:52   

Witam!
Mam na imie Boni, za tydzien we wtorek skoncze 12 tygodni :)
Mieszkam z nieslyszaca wlascicielka w Poznaniu.

Pierwsza podroz do domu

asiol 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Czw 24 Cze, 2010 15:44   

Ale słodziutka poznańska pyra :*

agaira.s 
Młody buldożek

Wysłany: Czw 24 Cze, 2010 23:54   

Cudny Boniuszek,niech się zdrowo chowa i przyniesie dużo radości swojej Pani ;P
Pozdrawiamy :!:

[ Dodano: Pią 25 Cze, 2010 00:07 ]
Pozdrawiamy Violl i Maniuś :!:
Bądźmy dobrej myśli,niech nasze Bulwiaczki będą zdrowe i radosne,a jeżeli coś się (odpukać)wydarzy,to pamiętajmy,że wzięliśmy pieska do domu,aby był naszym przyjacielem,a my mamy mu zapewnić godne warunki i odpowiednią opiekę

polly78 
Szczeniaczek

Wysłany: Wto 29 Cze, 2010 20:21   

Cześć jestem Monika właśnie dziś zakupiłam buldożka ma 9 tygodni i nazwaliśmy go TIBON jest uroczy, śliczny ;) :*

agaira.s 
Młody buldożek

Wysłany: Czw 01 Lip, 2010 23:49   

Cześć Moniko!Witamy Tibonka :!: To prawda buldożki są urocze,śliczne i radosne ]:>
Ciekawa jestem jak wygląda wasz maluszek(czekamy na fotki) :?: :!:

monika_s 
Szczeniaczek

Wysłany: Sob 03 Lip, 2010 18:34   

Witam wszystkich,
co prawda nie posiadam wlasnego buldozka ale ten zaprzyjazniony, ktorym sie aktualnie zajmuje to Fado ur. 3 czerwca 2009r .
Ostatnio zmieniony przez monika_s Wto 06 Lip, 2010 20:08, w całości zmieniany 1 raz  

asiol 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pon 05 Lip, 2010 20:32   

Śliczny płowiak :)

yogusia 
Buldożek

Wysłany: Pon 05 Lip, 2010 23:34   

Mam na imię YOGI...mam 2,5 wiosenek i jestem rozkosznym urwiskiem uwielbiającym robić psoty. uwielbiam wylegiwać się ze swoją panią (jak ma wolne) do poznych godzin rannych.uwielbiam bardzo moich psich kolegów i jestem chętny do zabaw z nimi a nie nawidze za to strasznie kotów rozszarpał bym im tyłek.lubie zaczepiać krówki na polanie. jak wzuce zdjecia na kompa to bedzie mnie widziec wyrazniej. pozdrawiam moich kolegów wszystkich z forum. Buldogi trzymajcie sie na dobre i na złe!!!!!!!!!!!!!!!! buziaki :*

nawer 
Szczeniaczek

Wysłany: Pon 26 Lip, 2010 08:44   

Dorodny Elvis Lazlo

Ojciec: ORFELT

Matka: DITA Srdce Europy

ur.16.06.2009.

bezowej maści

Strasznie lubi jeść, wychodzić na spacerki, gryzć palce i podgryzać uszy...:) Uwielbia zabawy i spac w dzien

Zdzisia 
Szczeniaczek

Wysłany: Pon 26 Lip, 2010 20:57   Zdzisia

Witam! Nazywam sie Zdzisia. Urodzilam sie w Polsce 3 miesiace temu. Rosne, jem, gryze, i puszczam baki do Holendrow bo ich nie lubie:)

monika_s 
Szczeniaczek

Wysłany: Pon 26 Lip, 2010 21:52   

witamy cudne buldożki :)

CAŁUSKA 
Szczeniaczek

Wysłany: Wto 27 Lip, 2010 21:07   witajcie

Witajcie.

We wrześniu w moim domku pojawi się upragniona bulwa. Piękny i słodki Całus. Bardzo ubolewam nad faktem, że puki co nie możemy się zobaczyć. Już nie mogę się doczekać września. ;P

Pozdrawiam wszystkich posiadaczy tych pięknych kufek.

qameleo 
Szczeniaczek

Wysłany: Pon 02 Sie, 2010 21:40   

hej, witam wszystkich buldożkowcó, przedstawiam naszą pociechę "Coffi" - w tej chwili ma 4 miesiące a foto z okresu ok 2miesiąca

Karola 
Karola i Tosia :)

Bulw: 2
Pomogła: 5 razy
Wysłany: Pon 02 Sie, 2010 22:20   

fajna dziewczyna i super imię dla takiej kawy z mlekiem jakim jest Wasza Coffi :)

qameleo 
Szczeniaczek

Wysłany: Pon 02 Sie, 2010 22:51   

dzięki Karola za miłe słowa, psiak zachwyca wszystkich, ludzie mnie zaczepiają, wszystkich rozwesela swoim zachowaniem i wyglądem, Coffi już jest honorowym członkiem naszej rodizny :)

a teraz coś świeżego :)

Karola 

Wysłany: Pon 02 Sie, 2010 23:09   

qameleo napisał/a:
psiak zachwyca wszystkich, ludzie mnie zaczepiają, wszystkich rozwesela swoim zachowaniem i wyglądem,

jak każda bulwa :) mnie też na spacerach zaczepiają ludzie, jakie to śmieszne pieski mam :)

Funisław 
Szczeniaczek

Wysłany: Pią 20 Sie, 2010 14:10   

Fuks ur.01.05.2oo9 r.
nasz Fuks jest bardzo kochanym urwiskiem...
kocha długie spacery do lasy ,a gdy tylko widzi drzewa zaczyna szalec jak opentany...(obgryza kore z drzew :) )
niestety mamy z niem problem... Fuks jest agresywny...akceptuje tylko naszą trójkę...
ugryzł już nie jedną osobę...od poczatku wrześnie będziemy jezdzic na szkolenia do tresera mam nadzieję ze to pomożę... :placze:
w naszej rodzinie jest juz buldog francuski i jest on potulny jak baranek.Specjalnie wybralismy ta rasę by miec spokojnego psa...widac każdy pies jak i człowiek ma inny charakter
proszę jeżeli masz(lub mialeś) podobny problem napisz do mnie jak sobie z tym poradziles ;(
przepraszam za to że troche posmuciłam atmoswerę na forum...
myśle że to jest naprawde problem... :(
ps.sliczne wasze psinki:)

arteex 
Szczeniaczek

Wysłany: Czw 26 Sie, 2010 18:57   

Witam
Jestem GRETA Bananowy Song czyli DOSIA.
Urodziłam się 17.05.2010.
Mama JENNY Sto Pręg
Tato MEXX Ze Skrzatlandu

Karola 

Wysłany: Czw 26 Sie, 2010 22:33   

słodki bąbelek :) Witamy rodzinkę

mustafuene 
Szczeniaczek

Wysłany: Sro 01 Wrz, 2010 12:50   

Przedstawiam Balu
ur. - 28. 06. 2010

księżniczka Ol 
Szczeniaczek

Wysłany: Sob 04 Wrz, 2010 01:16   

oto nasz Franciszek : )

monika_s 
Szczeniaczek

Wysłany: Nie 05 Wrz, 2010 11:39   

ach te cudne buldożki :) słodkie i kochane :)

Odpowiedz do tematu